Lectors biomètrics de identificació digital

Els lectors biomètrics de identificació digital són, en conjunt amb les barreres, torns i bloquejos físics de control d’accés, els mètodes més eficaços i segurs per gestionar l’entrada i sortida de vianants i usuaris a espais i recintes. La seva funció principal és identificar patrons i dades sobre els trets físics dels usuaris, com ara emprempta dactilar, iris o trets facials.

Lectors biomètrics d'identificació digital

Compatibilitat amb bloquejos físics

Per garantir l’accés segur a espais i events, els lectors biomètrics de identificació es poden acoplar a sistemes i barreres de bloqueig físics, com ara torniquets, rescloses o passadissos automàtics. Una vegada l’usuari s’identifica, els terminals de bloqueig accionen i permeten el pas.

Els sistemes d’identificació per biometria més habituals són:

Lectors biomètrics d'emprempta dactilar

Els lectors d’emprempta dactilar s’han popularitzat en els darrers anys gràcies a la telefonia mòbil. No obstant això, ja eren un mètode d’identificació digital molt utilitzat, degut a la seguretat que aporta i a la seva difícil falsificació.

El tipus més utilitzat per als sistemes d’identificació digital és el sensor per llum reflectida, ja que ofereix rapidesa i precisió en la presa de dades, a un preu moderat.

És habitual trobar terminals que combinen la tecnologia de lectura d’emprempta digital amb altres sistemes d’identificació, com panels d’introducció de codis alfanumèrics o lectors de targetes i ‘tags’ RFID.

Lectors biomètrics de reconeixement facial

Els lectors biomètrics de identificació per reconeixement facial són una alternativa als lectors tradicionals, ja que no necessiten cap tipus de contacte físic per poder identificar als usuaris.

La tecnologia de reconeixement facial ha millorat molt als darrers anys gràcies al ‘deep learning’ i la intel·ligència artificial, de mode que és considerada com un dels mètodes més segurs, eficaços i ràpids d’identificació de persones i control d’accés.

Els terminals més moderns tenen un percentagte d’encert de més del 99%, fins i tot, sota condicions de mala il·luminació, garantint un accés segur i fiable.

Lectors de vena i palmell de la ma

Lectors biomètrics de vena

Els lectors de vena són sistemes d’identificació biomètrica que mesuren l’emprempta vascular present al palmell de la ma.

Utilitzen llum infrarroja per a detectar les venes, que són sensibles a aquest tipus de llum. Després, es processa la imatge per identificar el centre de la palma i detectar els punts característics de cada individu.

Les empremtes s’emmagatzemen a una base de dades i, quan un usuari tracta d’accedir i escaneja la seva ma, es compara la nova informació amb les empremtes registrades.

Lectors biomètrics del palmell de la ma

Els lectors de palmell de la ma fan un escaneig mixte dels trets biomètrics de l’extremitat de l’individu que utilitza el terminal.

Per tal de reconèixer patrons i elements distintius únics de cada persona, el lector detecta les venes i les línies dels palmells de les mans, gairebé impossibles de falsificar.

Equipats amb una càmara i llum infrarroja, funcionen de manera similar als lectors de vena, però incorporen diferents algoritmes de reconeixement i identificació digitals, per garantir la major seguretat possible.

Lectors multibiomètrics d'identificació

També pots trobar lectors biomètrics de identificació en terminals mixtes, que combinen diversos sistemes d’identificació biomètrics o incorporen altres mètodes de seguretat i registre d’usuaris, com els lectors RFID. Aquestos terminals també permeten la identificació mitjançant:

Algun dubte?
Contacta amb nosaltres

Si tens alguna pregunta o consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Desplaça cap amunt