Torniquets i barreres físiques de bloqueig

Els torniquets i barreres físiques de bloqueig són els mètodes més comuns per poder restringir l’accés de vianants a espais o events privats. Els terminals més habituals són els torns i torniquets, les rescloses i portells o els passadissos automàtics.

Torniquets, barreres i controls físics d'accés

Sistemes d'identificació compatibles

Per garantir l’accés segur a espais i events, els sistemes físics i barreres de bloqueig es poden combinar amb diferents sistemes i tecnologies d’identificació compatibles. Els més rellevants són:

Sistemes de control d'accés de braços rotatoris

Torniquets de bloqueig

Els torniquets són els sistemes de control d’accés més bàsics i econòmics. Consten d’un cos estret d’acer innoxidable i un sistema bidireccional de braços rotatoris, abatibles en cas d’emergència.

Són compatibles amb sistemes d’identificació digital com targetes RFID, emprempta digital o reconeixement facial. A més, és possible configurar-los amb un passadís simple o amb passadís doble.

Torniquets giratoris de braços abatibles

Torns rotatoris de control d'accés

Torns rotatoris per al control d'accés de vianants

Els torns giratoris tenen la mateixa funcionalitat que els torniquets simples, però són més resistents i durables. Pensats per a controlar l’accés a espais amb molt de tràfic de vianants, tenen un cos llarg i estret, a mode de passadís, i un sistema de braços giratoris abatibles en les dues direccions.

Els torns giratoris també permeten acoplar sistemes d’identificació digital com les targetes RFID sense contacte, entre altres. Els torns rotatoris també es poden configurar amb passadissos simples o dobles, per tal de poder gestionar l’accés a espais de forma més ràpida i eficient.

Torns d'alçada completa

Els torns d’alçada completa són els sistemes més segurs per al control d’accés de vianants. Són especialment indicats per a garantir la seguretat en espais sense vigilància o que necessitin un control eficaç.

Solen utilitzar-se en estadis i centres esportius on acudeix un gran volum de públic, a l’entrada de pàrquings o bloquejant el pas en piscines i gimnasos dins de comunitats privades de veïns, on no sempre hi ha personal de vigilància.

Torn d'alçada completa
Torn doble d'alçada completa

Sistemes de control d'accés amb portes abatibles

Portells abatibles

Els portells són els sistemes més senzills de bloqueig amb portes abatibles. Amb una estructura simple, accionen una porta giratoria montada sobre un pal d’acer innoxidable.

La porta abatible, que gira sobre un eix al centre del pal, pot ser una placa de vidre templat o un tub d’acer en forma de U.

Aquest tipus de portells són molt comuns a les entrades de grans magatzems, botigues, supermercats o centres comercials, ja que s’utilitzen a mode de benvinguda.

La seva automatització és molt fàcil, ja que es poden comunicar amb sensors de moviment o proximitat per a obrir-los quan detecten a un vianant intentant accedir al recinte.

Passadissos automàtics

Per la seva part, els passadissos automàtics són adequats quan es necessita un pas més ample per a persones amb mobilitat reduïda, carrets de nadó o altres situacions en que es necessiti una amplaria especial.

Són habitualment instal·lats a empreses i oficines, edificis públics i organitzacions governamentals, poliesportius, fàbriques o centres logístics.

Passadissos automàtics amb portes abatibles

Speed Gates

Speedgates: portes ràpides per al control d'accés de vianants

Les ‘Speed Gates’ o portes d’alta velocitat són molt similars als passadissos automàtics de portes abatibles. No obstant, són sistemes més sofisticats, indicats per a sectors professionals i comercials.

El seu disseny, més elegant i sobri, està pensat amb materials més durables i resistents. Per això, és molt utilitzat en vestíbuls d’espais governamentals, edificis d’oficines de grans empreses o espais privats o oficials.

Sistemes de control d'accés amb portes retràctils

Rescloses automàtiques

Les rescloses automàtiques són sistemes de control d’accés de vianants que utilitzen portes retràctils, usualment pales de vidre templat, que es repleguen dins del cos d’acer on s’instala el mètode d’identificació.

Molt utilitzats per a l’accés a xarxes de transport públic o edificis d’oficines, els dos sistemes de portes retràctils són de pales mòbils o de tipus ventall.

Sectors d'aplicació

Torns i torniquets per a l'accés a oficines

Empreses i edificis d'oficines

Control de l’accés a empreses i edificis d’oficines mitjançant sistemes d’identificació acoplats als terminals de bloqueig.

Terminals de control d'accés a aeroports i estacions

Aeroports, ports i estacions

En llocs on la seguretat és primordial, el control d’accés automatitzat permet la identificació dels viatgers i la validació dels bitllets.

Torns d'alçada completa per a estadis i centres esportius

Estadis i centres esportius

Gestió de l’accés a estadis i recintes esportius amb torns d’alçada completa per garantir una seguretat superior.

Rescloses automàtiques a les xarxes de transport públic

Xarxes de transport públic

Terminals de control d’accés d’usuaris que gestionen la validació dels títols de viatge per a les xarxes de transport públic .

Algun dubte?
Contacta amb nosaltres

Si tens alguna pregunta o consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Desplaça cap amunt